Colt 45 Goverment 1911

Hmotnost : 1000 g
Rozměry : 24 cm
Materiál : kov + dřevo
Colt 45 Goverment 1911
Cena s DPH
2269,-

Deatil Colt 45 Goverment 1911

doba dodání cca 1-2 týdny

Obj. kód : 1227-P

Na této stránce najdete :

Replika Colt 45 Goverment, 1911. Replika má dřevěné rukojeti /pažbičky/ s ručním vyřezáváním. Mechanismus repliky je pohyblivý.

Replika Colt 45 Goverment, 1911. Replika má dřevěné rukojeti /pažbičky/ s ručním vyřezáváním. Mechanismus repliky je pohyblivý.

Colt 45 Goverment je samonabíjecí pistole na náboj .45 ACP, kterou zkonstruoval John Moses Browning. Do výzbroje US ARMY se dostala roku 1911 a s jedinou výraznou modernizací v roce 1924 sloužila jako standardní krátká palná zbraň až do roku 1985, kdy ji nahradila Beretta 92 F (M9) ráže 9 mm Luger (některé speciální armádní jednotky ji používají dodnes). Dočkala se nasazení během čtyř velkých válek (první i druhé světové války, Korejské války a Války ve Vietnamu) a nespočtu dalších ozbrojených konfliktů. Zbraň má standardní zásobník na 7 nábojů a je vybavena manuální a dlaňovou pojistkou.

Závěr pistole je uzamčen pomocí dvou žeber na hlavni, která zapadají do příslušných vybrání v závěru. Závěr se odemyká po krátkém pohybu vzad, kdy díky pohyblivému řetízkovému článku pod nábojovou komorou poklesne zadní část hlavně, její uzamykací žebra vyjdou z vybrání v závěru, hlaveň se zastaví a vzad pokračuje již jen závěr. Jedná se o jednočinnou pistoli pracující v režimu SA – před prvním výstřelem je nutno ručně natáhnout kohout zbraně – nelze tedy jako u dvojčinných zbraní vypálit první ránu pouhým protažením spouště. Avšak není nutno natahovat kohout zvlášť v případě, když je pohybem závěru zaváděn náboj do nábojové komory- tehdy je kohout natažen pohybem závěru.

M 1911 - Základní celoocelový model, zavedený do výzbroje v roce 1911. Bylo vyrobeno také 12000 kusů v ráži .455 Webley pro Velkou Británii.
Kromě firmy Colt vyráběly tyto pistole pro americkou armádu během První světové války i společnosti Springfield Armory a Remington.

Tento základní model byl modernizován do modelu:

M 1911 A1- Modernizovaný model, zaváděný do výzbroje od roku 1924.

Hlavní odlišnosti od předchozího provedení: obloukový hřbet dolní poloviny rukojeti, vybrání ve tvaru půlměsíce na rámu za spouští, kratší spoušť, jiný tvar výběžku dlaňové pojistky, jiný tvar palečníku kohoutu.
Kromě firmy Colt vyráběly tyto pistole pro americkou armádu během Druhé světové války i společnosti Remington, Ithaca Gun, Union Switch & Signal, Winter.
Od roku 1946 se razil na pistole určené pro civilní trh nápis Colt Government Model. Časem se slovní spojení Government Model (vládní model) či pouze Government začalo používat obecně k označení všech pistolí řady 1911 v plné velikosti.

M 1911 A1 se dočkala mnoha variant určených pro civilní trh a je stále nejkopírovanější pistolí na světě. Od března 1911 do konce první světové války dostala americká armáda, námořnictvo a námořní pěchota 592 981 kusů převážně vyrobených firmou Colt v Hartfordu. Později se na výrobě podílely i zbrojovka ve Springfieldu a firma Remington. Vyrobeno bylo celkem přes dva miliony a jejich výroba pokračuje i po druhé světové válce.

Obj. kód : 1227-P

Colt-45-Goverment-1911
klikněte pro zvětšení

Chcete se se nás zeptat na nějaké detaily, další informace? Našli jste jinde v ČR lepší cenu? Využijte náš komunikační formulář - Zeptat se na zboží Colt 45 Goverment 1911 (1227-P)

Foto Galerie

Upozornění při změně či odeslání odkazu na mail

E-mailová adresa : Vyberte si požadovanou službu :
Uložit zadaný email, jakmile bude zboží Colt 45 Goverment 1911 změněno zaslat informační zprávu. (funkce hlídací pes)
Na zadaný email odešleme odkaz na tuto stránku se zbožím Colt 45 Goverment 1911. (funkce upozorni kamaráda)

Hodnocení pro : Colt 45 Goverment 1911

Prozatím nehodnoceno

Vaše hodnocení (jako ve škole) :

Názory na zboží Colt 45 Goverment 1911

   přidat názor

K tomuto zboží zatím nejsou žádné komentáře
Home | Náš sortiment | Kontaktní formulář | Site map | Ceník | Info a kontakty | Propagace
Kontakty
MailNews
Zadejte svoji e-mail adresu, chcete-li dostávat zprávy z našeho serveru


Přidat.eu záložku
Diskuse
Doporučujeme
Paintball pro Kadaň, Žatec, Chomutov, Most a okolí

Airsoftové zbraně, paintball zbraně, kuličky a střelivo, army vybavení a výstroj

On-line prodej chovatelských potřeb pro psy a kočky. Kvalitní krmiva, pamlsky, hračky, pelíšky, oblečky a spousta dalších nezbytností.

Košík
Přihlášení zákazníka
Login :
Heslo :

Možnosti platby
gopay

dobirka
Podobné zboží
Parabellum Luger P08, Německo 1898 (s dřevěnou pažbou)

98 K karabina, Mauser Německo 1935, druhá světová válka


optimalizace PageRank.cz | Jyxo | Google